Ako zapojiť medvedí cesnak>> do svojho kuchynského života? Ľúbostný život – to neviem, či vylepší, ale kuchynský život určite. Tu je niekoľko mojich tipov:
U nás v Kogu je najobľúbenejší šalát z medvedieho cesnaku (listový šalát a medvedí cesnak je v pomere 1:1) s grilovaným kozím syrom, opečenými vlašskými orechami, figami a medovo- horčicovým dresingom (med a dijonská horčica 1:1) alebo robíme arabský šalát z medvedieho cesnaku a jarných šalátových listov s grilovaným kuraťom, mätou, koriandrom, feniklom a čili a pomarančovo- šafranovým dressingom.
Dávajte pozor, že cesnak má v listoch menej vody ako napr. pór, takže sa skôr priškvarí. Aj keď je u nás zvykom jesť z medvedieho cesnaku hlavne mladé listy (do 10cm, tie sú aj najchutnejšie), jedlé sú aj biele kvety aj cibuľka, takže ho spokojne môžete spotrebovať celý.
Zuzanka dakujem za tieto recepty, su vynikajuce. Hlavne za recepty s teraz velmi aktualnym medvedim cesnakom.
Ďakujem za feedback, Magduška!