Všetci poznáte chuť sardiniek>> výraznú, trochu metalickú a trochu baklažánovú. Nezameniteľnú.
Ja sardinky milujem. Sardinková nátierka na bielom chlebe (na večeru 3x do týždňa) bola hlavným dôvodom, prečo som chcela chodiť do pionierskych táborov. To fakt. Teraz už viem, že to bolo preto, lebo sardinky obsahujú nesmierne veľa 5. chute – tzv. umami…
Čerstvé grilované sardinky, aj tie z konzervy, chutia najlepšie pokvapkané citrónom, s cibuľkou a bielym chlebom. Skúste ich však jesť aj takto:
Recept na sardinky (grilované alebo z konzervy), podávané na bruschette s restovanými cherry rajčinkami, paprikami, feniklom a šafranom budeme mať v Kogu v stredu na special, kedy aj zverejním náš recept!
Viac o sardinkách si môžete prečítať v mojom článku tu>>.
sardinkove pate 40 perc tepelne upravene sardinky 30perc maslo 30perc syr philadelfia mlete biele korenie sol koriander mlety citron obsah vlozit do kutru rozsekat pridat stavu s citrona 1 kg 1/2 citron stava rozsekanu natierku vlozit do pate misky na max vysku 2,5cm nastruhat ciste citronovu koru zaliat roztopenym maslom 2-3 mm zalozit do chladnicky min 1 den chut sardinky sa prenesie do syra citron a hlavne kora urobi to ze cely cas budene citit sardinku ale po dojedeny vystupi chut citrona podavat s kvaskovym chlebom rustic 1,cibula cervena paprika salat paradajka 2 alebo otocit cierne olivy kalamaty